lauantai 25. huhtikuuta 2009

Kaksi asiaa

... tapahtui tänään, jotka kertoivat mulle taas pikkasen lisää tästä pienestä pojasta. Kuvassa kuunnellaan musiikkia.

Mulla oli nimittäin klassista musiikkia CD-soittimessa, istuin koneella ja Tumppi touhusi omiaan mun vieressä lattialla. Sitten se jäi paikoilleen, ja mä aloin höpöttää sille, miten lähdettäisiin kaupungissa käymään ja mitä siellä sitten tehtäis, kun Tuomas nousi ylös, osoitti kädellä CD-soitinta ja sanoi "kuunnellaan".
Sitten se tuli pitämään mua polvista (tekee aika usein niin) ja kuunteli tosi keskittyneenä Tsaikovskin toista sinfoniaa c-mollissa.

Toinen, mitä teki ensimmäisen kerran elämässään, oli että kertoi mulle mitä piirsi. Meillä piirretään paljon, mutta koskaan ennen en ole kuullut tekijän itsensä kertomana, mitä viivat paperilla todellisuudessa kuvaavat.
Tässäpä tämä: vene, kaloja ja lintuja sekä kalojen hammasharja. (puuvärit ja aika paljon kuolaa)

Kuvaushetken iltavalaistus ei tee oikeutta työlle, mutta kerron silti mitä missäkin on, koska se mullekin niin tarkkaan selitettiin.
Ruskea ja sininen laaja kaari kuvan puolivälin alapuolella vaakatasossa on se vene. Kaloja on kuvan yläosassa nuo ruskeat ja siniset sykeröt. Iso keltainen pallo kuvan oikeassa laidassa oli myös kala, mutta koska "kuli uonokki" (suom. tuli huonosti), sen päälle piirrettiin mustalla harakka. Lintuja (ei lajimäärittelyä) ovat myös harakan lähellä olevat pari ruskeaa sykeröä (joita erehdyin luulemaan kaloiksi, koska ihan lähellä on ihan saman näköisiä kaloja - sain osakseni äiti ootko ihan sokea -katseen).
Ja se kohokohta, kalojen hammasharja on tuolla veneen keulassa (oletan että vene kulkee oikealta vasemmalle) oleva vähän vahvempi syherrös, ei oikein erotu tässä kuvassa.

Musta on hirmu mielenkiintoista, että Tuomas piirsi kalat ylimmäksi ja veneen alimmaksi ja linnut siihen väliin.

Niin, joidenkin mielestä tämä kaikki on varmaan ihan normaalia elämää kaksivuotiaan kanssa, mutta musta tuntuu kuin olisin tänään päässyt taas askeleen lähemmäs poikani sielunelämää.
Tuomaan kanssa eläminen on ihmeellinen seikkailu!

Ei kommentteja: