torstai 30. joulukuuta 2010

2010

Vuonna 2010 rakas aviomieheni toteutti elämäni suurimman haaveen ja osti meille pienen hevostilan Teiskosta. Saimme omat hevoset kotiin - ja pari vierastakin. Ja niin paljon muuta. 
Seuraavassa esittelen perheemme sellaisenaan kuin se nyt on. Vuoden 2010 toiseksi viimeisenä iltana.

Minulle kaikista tärkeimmät: aviomies ja poika.

Peipot Juan (harmaa) ja Curro ovat keskuudessamme jo neljättä vuotta. 
Kesäkuun alussa seuraamme liittyivä marsupojat Musti...
 ja Möykky. Mainittakoon, että marsuilla on hieno Sarmatian-kasvattajanimet, joita minun on niin vaikea muistaa. Ne kun ovat näin kotoisasti vain Musti ja Möykky. :-)
 Fitipupu <3 (Fidel Saknussen) oli kolmas Elämäni Hevonen, ehkä se kaikista eniten Elämäni Hevonen. Suru on vieläkin suuri, vaikka Fiti siirtyi autuaammille laidunnusmaille jo heinäkuun lopussa. Ei päivää ilman ajatusta ihanasta Fitistä.
 Hipsu (Highland Hippy) tuli täyttämään aisojen välin Fitin kuoltua. Hieno, ehkä maailman kiltein ja fiksuin 2-vuotias tamma. Ihana!
 Hemu (Ponikujan Hazard, kuvassa vas.) on ollut meillä jo yli vuoden, ja elokuussa Hemun kaveriksi meille muutti Hiluri (Gläntans Philur), jonka omistaa Outi Viitala. Meidän pienet suuret ponit on kyllä ihan huiput!
 Pikkuinen Peppi (Touch Me Now) ja äitinsä Myy (My Lilac) muuttivat Teiskoon jossain vaiheessa syksyä (olisko ollut syyskuussa?). Mylperi hoiti äitihommansa ja lähti takaisin omistajallensa ja varsoo ensi kesänä Uno Di Jesolosta. Peppi jatkaa kasvuaan meillä ja ihastuttaa hurjan kovalla mutta nöyrällä luonteellaan. Peppi on niin mahtava! Pepin omistaa Anna Mäkelä.
Syyskuun alussa ajoimme Fitin synnyinkotiin, josta olimme jo kesäkuussa varanneet varsan. Niin Inkeri (Ingrid Saknussen) muutti meille. Inkeri on huipputyyppi, joka ei jätä mitään ajatukseen vaan toteuttaa myös minun suunnitelmani ennen kuin itse ehdin! Mahtava, ihana, auttanut huisisti toipumaan Fitin menetyksestä. Ensimmäinen tamma-Elämäni Hevonen. Kuvassa kasvattajista Hanna Falin.
Ja onhan meillä Moonakin (Heather Mountain), jonka omistamme Annan kanssa puoliksi. Moona sai syksyllä uuden mahdollisuuden ja vältti Vammalan reissun, nyt sille suunnitellaan astutusta keväällä, ori vielä pohdinnassa. 

Jussi (Ranch Fury), kotiutui joukkueeseemme helmikuussa. Jussi on ravihevonen, josta sukeutuu ajan mittaan upea ratsu. Jussi osaa jo yhtä ja toista ja oppii koko ajan uutta. Joulun aikaan Jussi sai yhden omistajan lisää, kun viidennes siirtyi Tuire Siikalan omistukseen (kuulemma se osa minkä päällä on satula :-)). Tuirehan se on Jussia opettanutkin! Takasimme samalla, ettei Tuire ainakaan muutamaan vuoteen häviä elämästämme. ;-)
Suomenpienhevonen Humina (Haaveen Humina) tuli lokakuussa kasvattajansa Anni Tarpilan kanssa ja valtasi sydämemme. Huminalla oli vain vakava sieni- ja bakteeri-infektio eikä hevospolo voinut kovin hyvin tullessaan, mutta Annin sitkeällä hoidolla Huminasta tuli terve ja pirteä pikku polle. Humina siirtyi joulukuun alussa Annan omistukseen, ja Anna on aloittanut heponan kanssa jo ajoharjoittelut. Humina on ihana.
 Tämä söpöliini tässä on Veera...
 ja tämä on Viiru. Kissasiskokset muuttivat meille koulujen alettua elokuussa. Nuoresta iästään huolimatta (synt. 5/2010) ihan huippuammattilaisia hiirikissoja!
Kolmas kissamme on Rane eli Rauno eli Ransu, joka luulee meidän ostaneen kissan ja saaneen hevostilan kaupan päälle. Rane on meidän sisäkissa (taloa hankittaessa Ransu oli ulkokissa - kuulemma :-D). Uuninpanko vaan puuttuu, kissa siihen makoilemaan olisi! Kuvan otti Tuire Siikala.
Ja tietenkin meillä ovat vielä Tiuku (Nallenevan Tuulikello) ...

ja Onni (Nallenevan Ikuinen Laulu). Iki-ihana gööttini, joita ilman elämä olisi niin kovin hiljaista (sanan kaikissa merkityksissä) :-D.
Perheeseen kuuluvat myös synnyinkotini perhe, Jyrkin lapsuudenperhe ja lapset sekä heidän ystävänsä ynnä kaikki meidän ystävät, jotka tekevät elämästä ihanaa myös silloin kun usko siihen alkaa loppua. Kiitos kun olette olemassa!

Lopuksi vielä maisema, jossa sieluni lepää. Näkymä tallin pihasta. 
ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Oikein Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta koko katraallesi!
toivottaa Kaisa ja koko perhekunta. Ps Tytöt vieläkin puhuvät käynnistä teillä yhtenä vuoden parhaista päivistä, kiitos elämyksestä.

Inka kirjoitti...

Tervetuloa uudelleen! :-)

Ellis. kirjoitti...

Onpahan lauma kasvanut! Ihanuuksia täynnä pihapiiri.<3
On niin ikävä teitä, pian, pian, pian on pakko nähdä.