maanantai 22. maaliskuuta 2010

Onnin vuoro

... vastata haasteeseen, jonka se sai Norjan Prinsessa Akikolta (joka muuten on kahden ihanan pojan tuore äiti!):

Etsi kaunein talvikuva, mikä on otettu koirasi ensimmäisenä tai toisena talvena. Laita se blogiisi ja kerro tunnelmia noilta ajoilta. Heitä kuvahaaste eteenpäin seuraaville viidelle koiralle, jolla on blogi.
 

Tässä kuvassa Onni elää toista talveaan, vuosi on 2002. Olemme harjoitelleet toisten koirien kohtaamista, ja nyt on aika levähtää hetki ja olla vain koira. Näin hyvin se onnistui! Onni pyytää lisää namia, koska se nyt vain maistuu niin hyvälle. 

Näitä Onnin oppivuosia on aika kiva nyt muistella, kun Onni on piakkoin yhdeksänvuotias. Vieläkin on työtä ohitustilanteissa, eikä tilannetta yhtään helpottanut tammikuinen ison koiran puru, jonka jälkiä korjattiin tikeillä. Silti, verrattuna talveen 2002, Onni on kuin eri koira: verrattuna kuvan nuorukaiseen nykyinen Onni uhkuu itseluottamusta, rauhaa ja jopa - usko tai älä! - viisautta!
Onni tulee päivä päivältä ihanammaksi. Edelleen on mörköjä tien päällä, mutta vastaehdollistamisen tulokset näkyvät ja useimmiten saan kulkea ylpeänä pienen miehen kanssa - haukkukaa te muut vain, minä poika marssin tästä vain ohi. 

Jos nyt olisi niin hullusti, ettei joku tietäisi että Onni on Suuri Opettajani, niin tiedoksi se tässä. Ilman Onnia ja Vaikeuksien Vuosia (unohtamatta tietenkään Lukemattomia Iloja myös niinä vuosina) minulla olisi tuskin aavistustakaan siitä, mikä koira on. Onnin myötä aloin opiskella koiraa, ja innostuin laajemminkin eläinten sielunelämästä. Toisaalta elo eläinten kanssa olisi helpompaa, mutta nyt pystyn varmasti antamaan jokaiselle Elämäni Eläimelle paremman elämän. Ainakin uskon niin. 

Tämä Onnista tällä kertaa. Haaste lähtee seuraaviin blogeihin:

- Outin Bellalle, koska Bella on kokenut myös huiman henkisen muodonmuutoksen ja on sillä lailla onnellisesti oikein ymmärretty koira;
- Hertalle Titan kotiin, koska se on niin söpö ja Jullen lapsi;
- Iitulle Nallenevalle, koska hän on punainen, kaunis ja ennen kaikkea Onnin ainokainen sisko;
- Jännälle ja Lilille, jotka ovat ihania koiria ja esiintyneet tahoillaan - ja nykyään yhdessä - edukseen niin monessa ja tehneet upeaa peeärrää rodullemme.

Ei kommentteja: